Originele Onderdelen

Originele Onderdelen

Wij krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen namaak schermen en originele schermen en hoe “origineel” deze dan zijn. Wij willen dit graag toelichten, zodat u, voor uw portemonnee, de juiste oplossing kunt kiezen.

Origineel

Geen enkel reparatiedienst kan onderdelen bestellen van Apple, dit is tot wat vele andere beweren onmogelijk. Apple verkoopt namelijk geen losse onderdelen. Originele onderdelen worden alleen aan de Apple Stores geleverd. De verkrijgbare onderdelen zijn originele OEM en compatibel. Wel zijn er originele onderdelen direct beschikbaar bij de fabrikanten voor de merken Samsung, LG, Sony, Huawei, Nokia, HTC en Microsoft, en daar maken wij gebruik van.

Apple originele OEM onderdelen

OEM staat voor ‘Original Equipment Manufactorer’. Dit betekent niets anders dan dat de fabriek, in opdracht van, onderdelen maakt voor Apple. Foxconn is zo een bedrijf. Foxconn verkoopt parallel naast Apple de onderdelen via geselecteerde distributiekanalen. Wij werken met originele OEM onderdelen voor onze Apple reparaties.

De OEM schermpjes zijn een stuk duurder. Dit komt omdat de schermpjes afkomstig zijn van de originele fabrikant, splinternieuwe iPhones of van schermpjes waarvan het originele LCD scherm opnieuw gebruikt wordt met originele onderdelen.

Apple high copy onderdelen

Daarnaast bestaan er high copy ‘compatibel’ varianten voor Apple schermpjes en deze zijn overal van uitstekende kwaliteit. De high copy producten, die aanzienlijk goedkoper zijn, worden gefabriceerd door een andere fabrikant. De schermpjes worden op de originele wijze gemonteerd met LCD panelen en onderdelen die niet te onderscheiden zijn van OEM origineel. Overigens zijn de originele schermpjes van Huawei etc. vaak ook afkomstig van deze fabrikant, dus de kwaliteit staat niet ter discussie.

PamirTel stelt hoge eisen aan deze compatibele schermen. Als de toegepaste onderdelen niet OEM zijn, dan zijn het ‘high-copy’ varianten. Qua prijs-kwaliteit verhouding is dit de beste optie voor de meeste iPhone modellen.

Wat raden wij aan?

Voor de huidige of vorige generatie iPhones raden wij indien beschikbaar OEM schermen aan, omdat de kwaliteit hiervan in het begin beter is. Voor eerdere generaties raden wij OEM of compatibel schermpjes aan. Eerdere generaties zijn inmiddels zo doorontwikkeld dat er nauwelijks verschil zit tussen OEM en compatibel.

Om onze kwaliteit te garanderen geven wij op zowel origineel OEM als compatibel 3 maanden garantie. val- of stootschade en waterschade hierop uitgesloten.